ד"ר ליבוביץ וצוות המרכז ישתדלו לענות על שאלותיכם בהקדם האפשרי. נושאים רבים נדונו בפורום בעבר ולעיתים קרובות, בחיפוש קל, תמצאו מענה מיידי על שאלותיכם. תודה.
דר ליבוביץ שלום,
שמי לירון ואני אמא לתינוק פג בן חודשיים ,במהלך התקופה הזו בה היה בפגיה הנקתי פעמיים ביום ויתר הפעמים שאבתי והיו ירידות ועליות כל הזמן בכמות החלב.
כאשר הגעתי איתו לפני חודש הביתה התחלתי להניק אותו כל היום למעט 2 האכלות בלילה בהן מקבל נוטרמיגן, בשבוע האחרון לפתע החלב ירד לי משמעותית הרגשתי את זה ביאוש של הילד בזמן ההנקה וגם בשאיבות שניסיתי לאחר מכן. ניסיתי חילבה ללא הצלחה וקיבלתי תרופת המוטיליום אך הרופאה שלי לא יודעת דבר על תרופה זו - רציתי לדעת האם זה בסדר לקחת אותה? לכמה זמן? ומה המינון היומי?
ודבר נוסף - מה לעשות בינתיים כי הילד רעב ואני נותנת לו בקבוק האם להמשיך שאיבה כל שלוש שעות למרות שיוצא לי רק 5 cc מכל צד?
כדי להגביר ייצור חלב כדאי לנסות לשאוב לאחר הנקות, אפילו אם יוצא מעט בשלב זה.
מוטיליום יכול לעזור לעיתים, אך זו לא תרופת פלא. חשוב לוודא שהתינוק יונק ביעילות, וחשוב לא לעשות הפסקות ארוכות בהן את לא מניקה או שאובת, למשל בלילה, כי זה מדכא ייצור חלב.
מינון מקובל של מוטיליום הוא 2 כדורים 3 פעמים ליום, למשך 3 שבועות לפחות, ולרדת במינון בהדרגה.
בהצלחה!
דר' מירה ליבוביץ MD, IBCLC
מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים
לחברתי תינוק בן כשלושה חודשים. היא עוברת תקופה קשה מבחינה נפשית ופסיכיאטר המליץ לה על לוסטרל. היא יודעת שזו תרופה שנחשבת יחסית בטוחה בהנקה כי רק מעט ממנה עובר לתינוק, אבל תוהה אם לא מוטב לתינוק בכל זאת לקבל תחליף חלב על פני חלב אם שיש בו שרידים לתרופה נוגדת דיכאון. יש לציין כי באופן כללי היא לא נהנית מההנקה (מבחינה נפשית, אין לה כאבים פיזיים) - כך שלא מדובר במקרה שבו המשך ההנקה חשוב נפשית לאם. (את בנה הראשון הניקה במשך שנה במאמץ נפשי רב מפני שידעה על היתרונות הבריאותיים הכרוכים בכך).
השאלה שנשאלת כאן היא בעיקר מבחינת טובת התינוק - זה המידע שהיא בקשה ממני לברר.
תודה רבה.
מקובל שעדיף להניק עם עקבות קטנים של תרופה מאשר לתת תרכובת מזון מלאכותית. לא ידוע על תופעות לואי מהתרופה, אך ידוע על השפעות בריאותיות משמעותיות כאשר תינוקות לא יונקים. כמובן שחשוב גם להתיחס למצב הנפשי של האמא כאשר רוצים להחליט על המשך או הפסקת הנקה.
שמעתי שצמח המורינגה מרבה חלב האם זה נכון? האם זה יכול להיות מסוכן לקחת מדי הרבה תוספי תזונה
או שבדברים טבעיים אין שום בעיה ? אני מחפשת איך להרבות חלב כי התינוקת בת חודשיים לא עולה מספיק במשקל תודה.
לא כדאי להגזים בשום דבר - גם לא דברים טבעיים. אני לא מצמצאת במינונים של תוספים טבעיים, אך כדאי לקחת לפי הוראות היצרן.
אם התינוקת לא עולה מספיק במשקל חשוב לוודא שהיא יונקת היטב ובתדירות מספיק גבוהה, כי תוספים שונים הם לא הפתרון בחלק גדול מהמקרים.
שלום רב,בתי כמעט בת שנה ויונקת מלא. היא מוכנה לאכול בעצמה וגם בד"כ אוהבת לאכול ,אך זה לא ממש ארוחה זה בעצם טעימות.אני רוצה להפחית את ההנקה ולא כ"כ יודעת איך.בתי הגדולה ינקה עד גיל שנה ושמונה חודשים והתחילה לאכול רק כשהפסקתי להניק.אני חוששת שעוד פעם יהיה לי את אותו סיפור וזה מתיש.איך אגרום לה לאכול ממש?האם כל היום צריך להאכיל באוכל?ממש לנגס לה?
ממש לא רצוי לנדנד לילדה עם אוכל.
רצויל לקבוע מועדים שבהם את רוצה לתת מוצקים, ולנסות להמנע מלהניק כשעתיים עד ארבע שעות לפני כן. רצוי להצע את המוצקים לפני שהיא מבקשת שוב לינוק, כדי להמנע מלריב. כדאי להושיב אותה יחד עם המשפחה בארוחות.
שלום רב,
יש לי תינוקת בת חודשיים הניזונה מהנקה בלבד ואוכלת בכל הנקה שני צדדים (בכל הנקה אני מתחילה מהצד שסיימתי בהנקה הקודמת). בשבועות האחרונים ישנה אי סימטריה בין שני השדיים, כך ששמאל תמיד גדוש וימין הרבה פחות. אגב, בתחילת ההנקה המצב היה הפוך כך שימין היה יותר גדוש וזה התחלף וחוסר הסימטריה גדל. האם יש דרך להגביר את הייצור בשד הימני כך שיהיה יותר מלא כמו שמאל?
תודה
אדוה
שלום רב
לא מצאתי שאלה דומה בפורום....
יש לי בן בן 5.5 חודשים יונק בהנאה הנקה מלאה + כחצי כוס מוצקים לפעמים
אני בשבוע 8 של ההריון מעוניינת מאוד מאוד להמשיך להניק אך מתקשה לאכול ולשתות וגם מקיאה לפעמים
יש לי ירידה משמעותית בתפוקת החלב, אני מנסה להגביר ע"י שאיבות והתחלתי כמוסות חילבה. מעכשיו כשיש ירידה בחלב נותנת כל יום כחצי כוס של ירק טחון מעט מים (כ30 מל') ואם החלב לא מספיק מעדיפה לתת חלב שקדים ולא תמ"ל (בכמות של כ120 סה"כ ביום) כהשלמה לאחר יניקות שלא הספיקו לו.
א- האם זה בסדר מה שהוא אוכל? חלב שקדים ומים (יש לו יציאות קשות מאוד מאז שהתחלתי עם המוצקים כל יום וחלב השקדים)
ב- האם אפשר לקחת כמוסות חילבה בהריון?- התימנים אוכלים את זה כל הזמן, אז נדמה לי שזה בסדר ובכל זאת...?
הרבה תודה!!!
שלום רב,
לפני כשנתיים וחצי ילדתי את בני הבכור ואז הייתי במשרדכם וראיתם כי יש לי חוסר ברקמת שד. היום נולד בני השני לפני כשלושה שבועות והייתי רוצה לדעת האם יש פיתרון לבעיה זו, או שגם ילד זה ייאלץ לינוק ולקחת השלמה?
בכל הריון יש התפתחות נוספת של רקמת השד, ויש מצבים שנשים שלא הצליחו להניק הנקה מלאה בהריון ראשון יצליחו יותר בפעם הבאה. לעיתם עדיין צריך תוספות, אבל פחות, ולכיתים אין שיפור בין לידה ללידה. לא ניתן לדעת מראש מה הסיכויים, אבל חשוב להתחיל טוב ככל הניתם - הצמדה טובה, הנקות תכופות ומעקב הדוק אחר התינוק כדי לקבוע את הצורך בתוספות.
בהצלחה!