|
•
|
|
|
Jul 17, 2007 | 06:56 |
|
|
שלום ד"ר ליבוביץ!
לאחרונה נתקלתי בדיאטה שעושה רושם כי היא מתאימה להנקה. הוא מדבר על אכילה בריאה של 3 ארוחות ביום, שתייה של 4 ליטר מים , הורדת מלח וסוכר לגמרי, ירקות ירוקים בלבד.וכמובן מנה של עוף או דג בארוחה העיקרית. מה שעושה את הדיאטה למוצלחת זה שיורדים מהר ואח"כ ממשיכים לשמור על אכילה נכונה ובריאה. בת דודתי עשתה את הדיאטה כשהיא מניקה והיא היום בריאה ,מאושרת וההנקה לא נפגעה.
הדילמה שלי היא לגבי איכות החלב שלי , האם השתייה מייצרת חלב איכותי או שגם צריך לאכול הרבה.
אני רואה נשים מניקות שנשארות רזות ואילו אני משמינה מיום ליום, בתירוץ של הנקה.
אני מתייעצת איתך כי נראה לי שאת תתני לי את התשובה האוביקטיבית...
תודה, חן.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 18, 2007 | 11:24 |
|
|
דיאטה מאוזנת, עם מספר קלוריות סביר, כ - 1800 ליממה מתאימה להנקה. חשוב לזכור שהתינוק אוכל כל יום בערך 100 קלוריות לכל ק"ג ממשקל גופו, כלומר תינוק ששוקל 5 ק"ג צורך כ 500 קלוריות ביום, ואם הוא יונק - זה כמובן בא מהאמא. ולכן - בהנקה צריך דיאטה פחות חמורה מהרגיל, כי ההנקה עצמה צורכת קלוריות לא מעטות.
דר' מירה ליבוביץ MD, IBCLC
מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| שפעת הגדלת חזה על הצלחת ההנקה
אנה
|
|
|
Nov 22, 2009 | 13:03 |
|
|
שלום ד"ר ליבובץ',
אני אחרי הנקה של שנתיים שבהתחלה היו לי הרבה בעיות איתה ונעזרתי במרכז שלכם.
סיימתי להניק ואני מתלבטת בסוגייה של ניתוח להגדלת חזה אותו אני שוקלת לעבור כבר הרבה שנים.
אני מתכננת הריונות נוספים ומאוד מאוד חשוב לי להניק למרווחים ארוכים.
הרופאים הפלסטיים טוענים שיכולת ההנקה לא נפגעת כתוצאה מהגדלת החזה בעזרת משתלי סיליקון. כמו כן אין דליפת סיליקון לחלב אם ואם יש אז היא מינימלית ולא מזיקה לתינוק.
האם לפי הניסיון שלך אצל נשים שעברו ניתוח להגדלת חזה יש יותר בעיות בהנקה? מהן הבעיות האופייניות אצל נשים אלה?
האם ניתן לסמוך לדעתך על טענות הכירורגים הפלסטיים בנוגע להשפעת הניתוח על ההנקה?
|
|
|
|
|
|
°
|
| טעות בכותרת: השפעת הגדלת חזה
|
anyanir |
|
|
Nov 22, 2009 | 13:11 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 21:56 |
|
|
זה תלוי בניתוח ההגדלה- בד"כ לא אמורה להיות בעיה בהנקה.
שתל חזה משמש בניתוח הפלסטי להגדלת השד או לבנייתו מחדש (לדוגמה: לאחר כריתת שד). ישנם שלושה סוגים של שתלים ל הגדלת חזה כאלו:
* מילוי סיליקון שיש לו מעטפת סיליקון חיצונית וממולא בתמיסת מלח נוזלית. השתלים האלו הם היחידים שמבוצעים כרגע בארצות הברית.
* מילוי סיליקון וג'ל שיש לו מעטפת סיליקון חיצונית וממולא בג'ל סיליקוני. כרגע לא מבוצעים השתלות כאלו בארצות הברית, אבל שינויים בתקנות יכולים לאפשר זאת. סוג זה של שתלים תופס בקירוב 90% מכלל ניתוחי ההשתלות ב-60 מדינות מחוץ לארצות הברית המאפשרות ניתוחים כאלו.
* שתל סיבי, הסוג השלישי והנדיר מבין השתלים.
קישור מצורף:
שתלים להגדלת חזה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 24, 2009 | 12:30 |
|
|
שומעים יותר על קשיים בהנקה בעקבות הקטנת שד אך גם לניתוח הגדלה יש השלכות ונשים לאחר ניתוח כזה נתקלות ביותר קשיים בהנקה מאשר נשים שלא עברו ניתוח. ניתן לראות זאת במיוחד אצל נשים שהניקו ללא קושי לפני הניתוח ואילו אחריו נתקלו בקשיים אופייניים.
עצם הכנסת השתל גורמת ל'צפיפות' ולכן יש נטיה ליותר בעיות של גודש, לעיתים השד היותר מוצק יקשה על התינוק להתחבר (יחליק אחורה) ולפעמים הלחץ מאחור יגרום לכך שהחלב ייתקשה לצאת והדבר עלול לגרום לסיבוכים. אלו רק חלק מהקשיים שבהם עלולה להיתקל אישה לאחר ניתוח כזה.
בנוסף לקשיים בהנקה, לעיתים יש צורך ב'תיקון' הניתוח אחרי הריון נוסף. השדיים משתנים בזמן ההריון ולכן מומלץ לבצע את הניתוח לאחר סיום בנית המשפחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| מחסור בתזונה עד כדי הפסקה ביציאות
|
גדט |
|
|
Jan 23, 2010 | 18:45 |
|
|
בתי בת 8 חודשים. מגיל 4 חודשים התחילו לה בעיות עם היציאות. (חשוב לציין כי אין מדובר בתדירות נמוכה של יציאות התואמת הנקה מלאה). ניתן טיפול בהתאם (גם פגלקס) אך ללא שיפור. לפני כחודש הגענו לגסטרו שאמר שאינה אוכלת כמעט (יונקת זמן קצר מאד המון פעמים ביממה, כשבנוסף כמעט ואינה ישנה, וכשכן ישנה מתעוררת כל שעה-שעתיים) והדבר מתיישב עם העובדה שכבר 4 חודשים כמעט ואינה עולה במשקל. לפיכך, הורה על הכנסת פורמולה. יש לציין כי כאשר התינוקת מוכנה לקחת פורמולה אנחנו רואים שיפור בשינה וביציאות. אבל, העניין הוא שהיא לא מסכימה לקחת פורמולה כמעט, בעיקר כי אני המטפלת העיקרית . קשה לי מאד לוותר על ההנקה לגמרי והדבר מקשה ומבלבל אותה. שאלתי מתמקדת ב-האם את מכירה מקרה כזה והאם יתכן שהחלב שלי אינו איכותי דיו? איך דבר כזה קורה? מאיזה גיל מספיק לאכול פירות וירקות ותינוק לא זקוק לחלב (בגיל כזה אוכל לוותר על הפורמולות)?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 23, 2010 | 19:02 |
|
|
את מתארת מצב רפואי מורכב ואין לי אפשרות לתת ייעוץ דרך האינטרנט. הבעיה העיקרית היא חוסר העליה במשקל, ולא תדירות היציאות. כדי לאבחן את הבעיה ולתת המלצות מתאימות עלי לשמוע את כל סיפור העבר, לראות את המשקלים, לצפות בהנקה, לבדוק אותך ואת התינוק ואז אוכל לתת מסקנות והמלצות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 24, 2010 | 18:08 |
|
|
ביעוץ פעמיים, והמשוב היה חיובי לגבי ההנקה והעליה במשקל. לפני כחודשיים אף שוחחנו בטלפון כאשר בתי היתה בבית החולים ורציתי לדעת כיצד לשמר את ההנקה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 24, 2010 | 18:45 |
|
|
ואוציא את התיק שלכן, ואז אוכל אולי לתת ייעוץ מתאים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 24, 2010 | 19:48 |
|
|
לא מוכר מצב של חלב לא איכותי.
באופן כללי אין כל צורך בפורמולה אם תינוק יונק ואוכל מוצקים. אם מסיבה כלשהי אין מספיק חלב אז ילד בריא ישלים את החסר במוצקים. הרי זה לא מצב שאין כלל חלב - היא היתה יורדת במשקל ומתיבשת. כלומר - יש חלב, אך אולי לא מספיק כדי לעלות ממנו במשקל, ולכן תוספת של מוצקים היא פתרון מצוין בגיל הזה. כמובן בתנאי שהתינוק מוכן לאכול מוצקים ושדואגים שזה יהיו מוצקים מזינים, לא סתם קצת קישוא וגזר מבושלים במים, שזה כמובן לא יכול לתרום לעליה במשקל. כדאי להוסיף בשר, אורז, פסטה, שמן כו'.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 13, 2010 | 15:46 |
|
|
יופי של פורום,
אני בשבוע ה35 עם תאומים ורציתי לדעת האם מומלץ לנסות להניק לבד או לוותר מראש.?
כמו כן אני ממליצה לכל אישה בהריון ללכת לטיפולי וואטסו בבריכה מוחממת כדי להקל על הכאבים ותחושת הכובד.
בעלי פינק אותי שבוע שעבר באחד חבילות ספא עם טיפול במים והיה מדהים
קישור מצורף:
וואטסו בצפון
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 13, 2010 | 08:37 |
|
|
האם יש בעיה להמשיך טיפולי ליזר להורדת שיער מבית השחי??
את הטיפולים התחלתי לפני ההריון וארצה להמשיך..
אני מניקה 3 חודשים באופן מלא.
תודה מראש(:
אורית
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 13, 2010 | 14:17 |
|
|
יש להימנע משימוש במשחת אילחוש (אמלה) בשטח נרחב.
באיזורים קטנים אין מניעה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| איך להכין את עצמי לחזור לעבודה?!
|
milkyway |
|
|
Mar 12, 2010 | 19:47 |
|
|
הבן שלי בן חודשיים וחצי.
בעוד חודש אני אמורה לחזור לעבוד.
אני לא מתכוונת לשאוב בזמן העבודה ורוצה שהגוף יפסיק לייצר חלב בין 8:00 ל 19:00.
את שלושת הארוחות - 11:00, 14:00 ו - 17:00 אני רוצה שהתינוק שלי יקבל בבקבוק - לחילופין חלב שאוב ותמ"ל.
בשאר הארוחות שלו - 20:00, 23:00, 3:00 ו - 6:00 אני רוצה להניק.
לא יודעת איך להתחיל להכין את הגוף בחודש שאני עדיין איתו כל הזמן?!
האם לגמריי לוותר על ההנקות בשעות היום? לסירוגין?
מתי לתת שאוב ומתי תמ"ל?
והכי חשוב - מתי לשאוב חלב כדי לא לשגע את הגוף??
אשמח לעצות מועילות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:57 |
|
|
ניתן להתחיל להפחית הנקות כשבועיים לפני החזרה לעבודה ולרוב זה זמן מספיק. חשוב לעשות זאת בהדרגה כדי להימנע מגודש ובכל מס' ימים להוריד הנקה אחת. אם השד מתמלא, ניתן לסחוט מעט לכיור אך רק עד כדי הקלה. כדי שהגוף יבין שאין צורך בחלב בשעות האלו על השד להישאר מלא אך לא גדוש. שאיבה בשעות האלו תמשיך את הייצור.
יש לזכור כי למרות שנשים רבות מצליחות להמשיך להניק בלילה, יש גם נשים שהחלב מתמעט בהדרגה בכל שעות היממה. כמו כן, יש תינוקות שיגלו העדפה לבקבוק ויסרבו לינוק גם כשהאמא נמצאת. כדאי להקפיד על בקבוק עם פיטמה רחבה וזרימה איטית (כמו אוונט מס' 1 לגיל 0 או מאמ) ולתת את הבקבוק רק כאשר את אינך בסביבה על מנת שיבין שכאשר אמא נמצאת יש רק ציצי.
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| עליה מועטה במשקל
אמא של קטנצ'יק
|
|
|
Mar 12, 2010 | 11:01 |
|
|
התינוק שלי בן 4 חודשים. נולד באחוזון 5, ירד ל- 3 ומתחת לו. הוא עולה לאט מאוד. יונק בלבד. בסה"כ מאוד חיוני. לפני כחודש התרבו הפליטות ולעיתים רחוקות נראה אף כהקאה. בשבועיים האחרונים עברתי להאכלות קצרות יותר וצפופות יותר ונראה שזה אכן הביא לפחות פליטות. לעיתים הפליטות הן גם זמן רב אחרי הארוחה.(מעל שעה).
הסיפור הוא ארוך ומורכב אך השאלות שלי הן:
1. האם פליטה היא סימן לכך שהתינוק אכל יותר מהדרוש לו? והאם זהו סימן לכך שיש מספיק חלב?
2. האם יתכן שחלב אם שנמצא בכמות מספקת, לא יביא לעליה במשקל? האם יכול להיות שיש בעיה אצל התינוק באנזים שמפרק את חלב האם וזו הסיבה לעליה המועטה במשקל?
אשמח לתשובתכן- צוות המרכז הנפלא
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:52 |
|
|
1. תינוק שאוכל יותר מהדרוש גם יעלה היטב במשקל למרות הפליטות. ייתכן שמדובר בריפלוקס אותו יכול לאבחן רופא.
2. לא ידוע על חלב לא מזין. אי עליה מספקת היא לרוב תוצאה של כמויות מעטות מדי. הנקות תכופות יכולות לסייע בהעלאת הכמויות ולפעמים יש צורך בדברים נוספים ו/או מתן תוספת.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| ירידה בייצור חלב לאחר 7 חודשים
|
עפרי |
|
|
Mar 10, 2010 | 11:53 |
|
|
שלום,
אני מניקה את בני מזה 7 וחצי חודשים, הנקה מלאה ועד כה הכל הלך מאוד חלק
ללא כל בעיות.
לפני חודש חזרתי ל- 3 ימי עבודה בהם הוא אוכל חלב שאוב.
בהתחלה הצלחתי לשאוב כמויות מספקות והתרגלנו לשגרה זו
אך לפני כשבוע היתה ירידה דרסטית, גם ביכולת לשאוב וגם (לתחושתי)
בכמות שהוא מצליח לינוק.
אני לא מצליחה לשאוב כלל (בקושי 20 מ"ל בשאיבה) ויש לי תחושה שהשדיים
מרוקנים. בהנקה הוא ממש מושך את הפטמה כאילו הכמות לא מספקת אותו.
האם ואיך אוכל להחזיר את ייצור החלב ושחרור החלב בשאיבה לאיך שהם היו?
בתודה רבה
עפרי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:47 |
|
|
למעט מקרים חריגים החלב לא 'נעלם' . לד"כ מדובר בהתמעטות הדרגתית בגלל ירידה בכמויות שמוצאות מהשד. אם את שואבת פחות, הגוף מקבל מסר שיש ירידה בביקוש ולכן יוריד את הייצור. כדי להגביר את הייצור בחזרה יש לתת גירוי רב ככל שניתן לשד ע"י שאיבות מרובות (עדיף הרבה שאיבות קצרות ממעט שאיבות ארוכות). לעיתים ניתן להיעזר בתוסף משון (כמוסות חילבה) או תרופה (מוטיליום) - לאחר בדיקה שהמצב מתאים לתרופה לה נדרש מרשם רופא.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| הרגשת שריפה בשד ובפטמה-עזרה דחופה
|
hbh |
|
|
Mar 04, 2010 | 13:01 |
|
|
ילדתי לפני 4 שבועות (בשבוע 35 לאחר ירידת מים- קיבלתי אנטיביוטיקה למשך 24 שעות וכך גם התינוקת). הנקתי מההתחלה והתינוקת עולה במשקל, ואולם כבר שבועיים שאני סובלת מכאבים עזים בשד ובפטמות- כאב של שריפה. הכאב מופיע גם כשאני מניקה וגם כשלא. הפיטמות כואבות מאד כל הזמן ובעת התחברות התינוקת הכאב בלתי נסבל, ולא מדובר בכאב שנובע מהתחברות לא נכונה לשד. השדיים כואבות כל הזמן. אודה על עזרתך- האם יש סיבה לכאבים אלה ומה ניתן לעשות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:44 |
|
|
יכולות להיות סיבות רבות לכך וללא בדיקה לא ניתן לאבחן.
בעיות כפי שתארת שמתחילות מסמוך ללידה הן בד"כ תוצאה של תפיסה לא טובה אך ייתכן שמדובר בפטריה או משהו אחר.
|
|
|
|
|
|
|
|
|