|
•
|
|
|
Mar 01, 2010 | 21:45 |
|
|
שלום לך נירה
יש לי ילדה שהיא עוד מעט בת חודשיים
כל מהלך ההנקה היה מאוד קשה.
אבל הדבר שהכי כואב לי שהילדה יונקת והפיטמה כל הזמן שורפת לי
וזה מגיעה למצב שהפיטמה נהיית סגולה ולבנה זה כמו סכינים.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.
ישמח עם יש לך פיתרון
תודה מיכל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:42 |
|
|
ייתכן שמדובר בתפיסה לא טובה שגורמת לחץ רב מדי. ייתכן גם שמדובר בהיצרות כלי הדם שגורמת להלבנת פטמות - גם תופעה זו קשורה לעיתים לתפיסה לא טובה ושיפור תפיסה יחד עם חימום ולפעמים גם תרופה או תוסף מזון יכולים לעזור.
ללא צפיה בהנקה ובדיקה לא ניתן לאבחן ולהציע טיפול.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 01, 2010 | 20:58 |
|
|
בני בן 4 חודשים (גיל מתוקן חודשיים ו-3 שבועות ) סובל מזה כחודש מרפלוקס,
מהן ההמלצות לגבי הנקת תינוק עם רפלוקס?
כיוון שחחשתי שהוא לא עולה במשקל במשך שלושת השבועות האחרונים
בשבת שאבתי כל 3 שעות , ויצא לי 470 CC התינוק שוקל 4400
ואמור לאכול בסביבות 660CC האם ייתכן הפרש של כ-200CC בין שאיבה להנקה?
תודה
נעמי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:39 |
|
|
כדי להקל על תינוק הסובל מריפלוקס מומלץ להניק לעיתים תכופות ובכך לגרום לו לאכול כמויות קטנות כל פעם שלא יכבידו על הקיבה ופחות 'יעלו'. לכל תינוק עוזרים דברים אחרים ולרוב כדאי להחזיק את התינוק בצורה אנכית ולא לטלטל אותו אחרי הארוחה. לכל תינוק נדרש זמן אחר על מנת שהדבר יהיה יעיל.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 25, 2010 | 16:07 |
|
|
בני בן חודשיים וחצי, יונק בלעדית ובינתים עולה יפה במשקל (טפו טפו טפו)
הווא סובל מריפלוקס ואחרי כל ארוחה מאוד לא רגוע. בימים האחרונים יש גם בכי לא מוסבר והשתוללויות על הציצי. לטעמי זה לא הגזים...
והשאלה שלי היא איך לנהל את ההנקה ככה שפחות יסבול? (בינתים אנחנו בלי תרופות, אם כי יש לי מרשם לזאנטק)
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:36 |
|
|
לאחרונה יש אבחון יתר של ריפלוקס ולא כל פליטה, גם אם מדובר בפעמים רבות, היא ריפלוקס. האם אחרי הפליטה הוא יותר רגוע? פעמים רבות תינוק שסובל מריפלוקס יהיה פחות רגוע.
באופן כללי, כאשר תינוק עולה במשקל ולא סובל, לרוב מתייחסים לענין כ'צרות של כביסה'. לפעמים הדבר נובע משע חלב ו/או זרימה חזקה.
כדי לאבחן במדוייק יש לבדוק את האם, התינוק ולצפות בהנקה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| לדר' ליבוביץ וצוות המרכז- תודה
|
מילקי |
|
|
Feb 25, 2010 | 09:10 |
|
|
לדר' ליבוביץ וצוות המרכז הרפואי להנקה
תודה ענקית על שהצלתן לי את ההנקה..
הגעתי למירה לפני חודשיים וקצת, עם פטמות פצועות ברמה של כיבים או כמו שקראת להן- מכתשים. ירידה באספקת חלב ורצון ענקי להניק.
לאחר הביקור אצלך הבנתי שיש לי את היכולת ויום יבוא ואני גם אניק בכיף
ליוויתם אותי בתמיכה בטלפון ובהנחיות מעשיות איך להתנהל בכל שבוע ובעיקר עודדתן אותי, ידעתי שיום יבוא ואצליח, זה לא קרה מיד, אבל אחרי חודש של סיוט אמיתי שכלל שאיבות אינסופיות הנקות עם פטמת סיליקון (תזהרו מזה- מפחית יצור...) התחלתי לאט לאט להחלים והיום אני חוגגת חודש של פרידה מהמשאבה והנקה מלאה ישירות מהציצים שלי, שבוע של החלמה מלאה של שני השדיים שלי ואושר עצום.
כל יום של קושי היה שווה את המתנה המופלאה שקיבלתי- היכולת להניק.
אני מכורה לגמריי והוא- שיכור מחLOVE
רעות, אמא של זיו
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 16, 2010 | 14:33 |
|
|
וכל הכבוד על ההתמדה והנחישות שכן זה מה שגרם לזה להצליח.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 23, 2010 | 18:24 |
|
|
יונק בלעדית. בשבועיים האחרונים לא רגוע בעת היניקה. מפסיק בפתאומיות, מושך ראשו לאחור ברוגז, ממש מתעצבן ובוכה, כאילו כואב לו. לעיתים מושך את הפיטמה בפיו כשראשו לאחור. מתרגז. אני מציעה שוב או צד אחר ואותו דבר חוזר על עצמו. באופן כללי גם ישן פחות טוב בלילה (התעוררויות של בכי גדול כאילו תוך כדי שינה ובעיניים עצומות) . פרט לזה חביב חייכן וידידותי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 23, 2010 | 18:27 |
|
|
מה יכולה להיות הסיבה? האם יש לכן עצה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 24, 2010 | 13:49 |
|
|
יכולות להיות סיבות רבות ואי אפשר לאבחן דרך האינטרנט.
אם התינוק מתפתח בהתאם לגילו ועולה במשקל בהתאם, סיבה שכיחה היא פשוט התייעלות היניקה. כאשר התינוק גדל, ובהנחה שכל השאר תקין, הוא יכול לסיים ארוחה תוך מספר דקות ולא מעוניין לינוק יותר. נסיון להיות על השד גורם ליציאת עוד חלב דבר שהתינוק לא מעוניין בו יותר ולכן יש אי שקט.
מדגישה שוב - זהו כיוון למחשבה בלבד (בהנחה שכל השאר תקין) ואינו מהווה איבחון או המלצה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 22, 2010 | 14:13 |
|
|
שלום, הייתי בקליניקה לפני חודשיים וחצי עם תינוק שהתקשה לינוק ועם בעיית חלב.
לפני כ-3 שבועות התחלתי להניק הנקה מלאה, כמות החלב עלתה (לדעתי)
אך לפי בדיקה בטיפת חלב התינוק (בן שלושה וחצי חודשים) לא עלה במשקל,
בעבר דר' ליבוביץ' איבחנה לשון אחורית קשורה אך היא טענה כי זה לא נראה
בעייתי, מה גם שלא חשתי בכאבים בהנקה,
מבחינת אחיזה הוא אוחז נכון, האם קיים סיכוי שבכל זאת הבעיה היא הלשון הקשורה?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 24, 2010 | 11:42 |
|
|
האם הוא לא עלה? האם ירד? האם היה חולה? מה היה דפוס העליה במשקל לפני כן? - אלו חלק מהדברים שיש לקחת בחשבון כדי לראות את תמונת המצב כולה. יש לעקוב היטב ולוודא המשך תקין.
לפעמים שחרור הלשון הוא הפתרון הנדרש אך לא תמיד שחרור לשון קשורה פותר את הקשיים ובמיוחד כשמדובר בלשון שאינה קשורה בצורה מובהקת. אנו משפרים את כל מרכיבי ההנקה ככל שניתן ולעיתים קרובות זה נותן מענה אולם יש מקרים בהם, למרות הכל, אין שיפור מספיק ושוקלים בכ"ז לשחרר את הלשון. למרות שמדובר בהליך שנחשב פשוט, ההחלטה לשחרר לשון אינה חד משמעית משום שלא מובטח פתרון ולעיתים השפור קטן מאוד עד לא קיים.
דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא משק החלב. לעיתים, כאשר התינוק לא יונק יעיל ואין הוצאה מספיקה של חלב בתחילת הדרך, ייצור החלב אינו כפי שיכול היה להיות ולכן יש צורך להשלים את ה'הפרש' בצורה אחרת. ניתן להניק באופן חלקי חודשים ושנים ובוודאי עדיף הדבר על פני אי הנקה. כאשר התינוק גדל ואוכל מוצקים, הם באים במקום התוספות ולמעשה, נתח ההנקה עולה גם אם אין גידול בייצור החלב.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 21, 2010 | 21:00 |
|
|
בתי בת 6 חודישם ויונקת מלא.עולה יפה במשקל ומתפתחת בנחת.
בחודש האחרון היו אפיזודות של דם בצואה (חוטי דם+צואה רירית)
בביקור אצל רופאת גסטרו- המליצה להפסיק מוצרי חלב. הפסקתי מוצרי חלב מכל סוג שהוא, למעט חלב סויה בקפה ובקונפלקס.
אולם, לאחר שבועיים וחצי שוב חזר דימום בצואה.
הרופא טוען כי ככל הנראה אהיה חייבת להפסיק להניק.
האם זה המצב? האם יש פתרונות נוספים לפני שמפסיקים את ההנקה (שאני מאוד אוהבת וגם הקטנה מרוצה...)?
תודה!
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Feb 22, 2010 | 13:08 |
|
|
תינוקות רבים שרגישים לחלב פרה רגישים גם לסויה. גורמים שכיחים אחרים יכולים להיות שומשום/טחינה, אגוזים, פירות ים פירות טרופיים. יש תינוקות שרגישים לדברים אחרים שפחות שכיחים ולעיתים קשה לגלות למה הרגישות.
יש מיקרים שבהם דם בצואה אינו מחייב שינוי - תלוי בכמות, תדירות ומצב התינוק והתפתחותו. המלצה על טיפול מתאים יכולה להינתן לאחר בדיקה בלבד.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| עליה איטית מאוד במשקל
|
mnr01 |
|
|
Feb 22, 2010 | 12:40 |
|
|
שלום ד"ר לייבוביץ,
ביתי בת כמעט חצי שנה, נולדה במשקל של 3285 בשבוע 39. הילדה יונקת מלא ולאחרונה גם אוכלת מוצקים וטועמת דברים רבים ומגוונים.
העניין הוא שבתחילה קצב העליה היה טוב והיא שמרה על אחוזון 25-50 והיום לדברי טיפת חלב היא שוברת עקומות. לפי הפרטים שלהלן, האם את חושבת שאכן קיימת בעיה במשקלה?
נולדה ב 03.09 במשקל 3285
---> גיל לידה, קצת מעל אחוזון 50 (3.2 ק"ג)
22.09 3725 51 ס"מ
13.10 4400 54.5 ס"מ
04.11 4875 56 ס"מ
---> גיל חודשיים, קצת פחות מאחוזון 50 (5.1 ק"ג)
09.11 5.000 58 ס"מ
10.01 5850 63 ס"מ
---> גיל 4 חודשים+, קצת פחות מאחוזון 25 (5.9 ק"ג)
14.02 6155 65 ס"מ
---> גיל 5 חודשים+, קצת מעל אחוזון 15 (6.1 ק"ג)
אשמח לחוו"ד שכן אני מוטרדת מאוד... (עלתה 300 גרם בחודש+ האחרון)
|
|
|
|
|
|
|
|
|